Hostivická historie na internetu

Když se zrodí podobné nápady

Je zajímavé, jak se někdy na různých místech a nezávisle na sobě objeví dva velice podobné nápady. Sotva měsíc poté, co se na internetu objevilo Kladno minulé, zprovoznil Jiří Kučera stránku Hostivická historie. Najdete tu úctyhodný přehled letitého bádání pana Kučery v místních archivech, který mnohdy můžeme jenom závidět.

Přehledně organizované stránky nabízejí ve čtrnácti přehledně uspořádaných tematických okruzích pohled na základní aspekty minulého i současného života Hostivice. Najdete tu historický přehled sahající od pravěku zhruba do roku 1990, náhledy do důležitých dokumentů, jako jsou městské kroniky nebo zápisy ze schůzí zastupitelstva, informace o místních spolcích, o organizaci školské výuky, čestných občanech města a mnohé další. Zajímavé čtení nabízí i vybraná čísla hostivických časopisů, které jsou na stránkách přístupná ve formátu pdf. O tom, jak město v minulosti vypadalo, napoví několik desítek fotografií a pohlednic.

Stejně jako v případě Kladna minulého, i u Jiřího Kučery jde především o koníčka. A pokud by vám jenom virtuální procházka hostivickou historií nestačila, můžete se vydat přímo na místo a „osahat“ si minulost v rámci některé z organizovaných vycházek.

Datum: 28.3.2009, autor: Roman Hájek, kategorie: Blog

Komentáře

Díky za perfektní odkaz. Škoda jen že nevydržím sedět déle! a prohlížet si podrobně i tyto foto. Bude to na dlouhý důchodcovský ;-) večery u toho pana Kučery… Příjemný Den

datum: 15.6.2009 13:38, autor: Jaroslav Pinc

Hostivický projekt je velmi zajímavý. Myslím, že by si on a weby jemu a Vašim-našim stránkám podobné (určitě jsou i další nadšenci) zasloužil trvalý odkaz v horní liště Kladna minulého. Ale to je jen takový nápad.

datum: 31.3.2009 9:49, autor: Bohumír Musil