Ohlédnutí po roce

a slibovaná statistika

Pokud jsem počítal správně, pak toto shrnutí, pravda naprostou shodou okolností, symbolicky otevírá druhou stovku příspěvků webu Kladno minulé. Lépe to k prvnímu výročí fungování Kladna minulého, které oficiálně odstartovalo 7. ledna 2008, snad ani nemohlo vyjít.

Když jsme předloni na podzim uvažovali o tom, že by bylo dobré, aby Kladno mělo nějakou stránku zabývající se jeho historií trochu „jinak“ než ryze vědecky, rozhodně jsme nemysleli, že za rok vznikne web, který měsíčně navštíví skoro dva tisíce lidí. Zájem nás samozřejmě těší a motivuje k další práci, zároveň ale na nás klade nemalé požadavky na průběžné aktualizace, jež je s ubývajícími tématy stále těžší obstarávat. Proto bych se vyvaroval přát Kladnu minulému do dalšího roku stejné úspěchy, jakých dosáhlo v roce 2008. Úplně by stačilo, aby odvádělo dobrou práci a potěšilo své čtenáře.

I v roce 2009 najdete pravidelnou dvoustranu sestavenou z materiálů Kladna minulého v měsíčníku Kamelot. Jen připomenu, že projekt byl v září 2008 začleněn do databáze WebArchiv Národní knihovny, v listopadu získal na svůj provoz finanční podporu od města Kladna.

Za uplynulý rok navštívilo web téměř 19 900 jedinečných návštěvníků, největší návštěvnost jsme zaznamenali 29. října (198 lidí). Přes 6 500 lidí se na stránky během roku podívalo více než padesátkrát, z čehož 1 472 čtenářů navštívilo stránky více než dvě stě krát. Téměř 60 % těch, co na web zavítají, se sem také vrátí.

Co se týče celkového počtu návštěv, Kladno minulé jich zaznamenalo za rok existence 46 315, což představuje přes 300 tisíc zobrazených stránek. Průměrný návštěvník na stránkách setrvá přes šest minut a zhlédne mezi šesti a sedmi články.

Nejvíce návštěv je z Prahy (přes 22 tisíc), následuje Kladno (cca 11 tisíc), Roztoky u Prahy (přes 4 tisíce) a Brno (318). Ze zahraničních zemí je největší návštěvnost z Velké Británie, Německa a Slovenska.

Nejoblíbenějším článkem zůstala časosběrná procházka Kladnem od pana Štorka, následována fotodokumentací kladenských hospod a příspěvkem o demolici Nového Kladna.

Datum: 7.1.2009, autor: Roman Hájek, kategorie: Blog

Komentáře

Zatím tu nejsou žádné komentáře.