Statistika téměř po roce

Opožděný přehled

Omlouvám se, že slibovaný přehled se tu objevuje až po přímé výzvě pana Musila, ale zdání pravidelnosti jsem porušil už v létě.

Jak jste asi zaznamenali, příspěvky se na webu objevují s delším časovým odstupen, než tomu bylo zpočátku. Postupně se dostáváme do poklidnějšího provozu. Už není tolik lehce zpracovatelných materiálů, objevují se proto spíše delší texty, jejichž zpracování trvá déle.

Průměrně navštíví stránky každý měsíc asi dva a půl tisíce „absolutních jedinečných návštěvníků“, počet zobrazení šplhá k 25 tisícům. Stále více lidí se na web dostane pomocí vyhledavače, což je možná dáno i tím, že se Kladno minulé ve vyhledávání Google dostalo už na sedmé místo (dokonce před Středočeskou vědeckou knihovnu).

Od 7. ledna 2008, kdy byl projekt spuštěn, jej zhlédlo už přes 18 tisíc lidí, množstvím zobrazení stránek se dostáváme až k 280 tisícům. Z hlediska návštěvnosti byl zatím nejúspěšnější říjen. Návštěvy ze zahraničí jsou zřejmě z části omyly, každopádně měl-li bych najít nějakou perličku, pak je to 33 návštěv z Ománu. Že by tam byl někdo z Kladenských na dovolené?

Průměrný uživatel stráví na stránkách při jedné návštěvě 6 minut a 10 sekund. Téměř tři tisíce lidí navštívilo naše stránky sto a vícekrát, 1105 z nich dokonce více než dvě stě krát. Nejoblíbenějším článkem zůstává historická procházka pana Štorka (7420 zobrazení), následují kladenské hospody a demolice nového Kladna (obě cca 5,5 tisíce zobrazení). Článek o hospodách drží jiný primát – nejvíce návštěvníků jej zobrazuje při návštěvě stránek jako první.

V minulých měsících se stránky držely zhruba kolem 200 návštěv denně. Takový zájem nás samozřejmě těší. Nadále rozšiřujeme náš záběr – dvoustranu z naší produkce najdete i v aktuálním čísle magazínu SAMK. Nové materiály ale můžeme získat jen s Vaší pomocí. Za mě slib, že příští statistika přijde včas.

Datum: 3.12.2008, autor: Roman Hájek, kategorie: Blog

Komentáře

K tomu Ománu se přiznávám – byl jsem tam pracovně ;-) Teď na Kladno Minulé zrovna koukám v Tadžikistánu,tak­že bude další kuriozita v náhledech.:-D

datum: 5.12.2008 12:16, autor: Petr Volek

Děkuji. :-) Tak ten Omán je opravdu zajímavý, svět je opravdu čim dál menší.

datum: 4.12.2008 17:00, autor: Bohumír Musil