Statistiky, přehledy, příspěvky, rozvoje

… a budoucnost

Statistiky

Nových příspěvků na stránkách zřetelně ubylo – částečně kvůli tomu, že nových materiálů už je méně, částečně z důvodů časových. To pro nás není žádné překvapení a popravdě jsme takovou situaci očekávali už mnohem dříve.

Co je potěšující – stále roste počet nových návštěvníků. V období od 7. ledna 2009 do dnešního dne vidělo web 9 151 unikátních návštěvníků, zaznamenali jsme přes 18 tisíc návštěv (průměrně skoro 162 denně) a 90 tisíc zobrazení stránek.

Přes 40 % návštěvníků v tomto období byli návštěvníci noví. Po Česku je druhý největší počet návštěv ze Slovenska, u nás zatím stále výrazně vede Praha před Kladnem a Plzní. Přes 54 % lidí, kteří stránky navštívili, se na ně později vrátili.

Nejoblíbenějším článkem byl v uvedeném období příspěvek Sítná v proměnách času, poté Rozdělovský most a Historická procházka Kladnem. Průměrný návštěvník stráví na stránkách asi 5 minut času.

Přispíváme

V únoru jsme se dohodli na spolupráci se Sládečkovým vlastivědným muzeem v Kladně. Muzeum si od nás vypůjčilo některé fotografie pro své školní programy a Kladno minulé tím plní jeden ze svých hlavních cílů – předat obraz minulosti města následujícím generacím.

Díky Janu Králíkovi, jsme zjistili, že na stránkách máme fotografii, na níž je zachycen poměrně neobvyklý typ autobusu.

Výzkumné centrum průmyslového dědictví hledalo pro svou připravovanou publikaci Co jsme si zbourali fotografie míst, která za dvacet let od sametové revoluce zmizela. Autorům jsme poskytli do dokumentační databáze dvě fotografie. Publikace by měla vyjít na podzim v rámci 5. mezinárodního bienále Industriální stopy.

Ovšem souvislosti, do kterých se Kladno minulé dostává, mohou být i naprosto nečekané. V dubnu nás oslovil Ladislav Steinhauser z Ústavu hygieny masa brněnské veterinární univerzity s tím, že na příští rok připravuje publikaci o dějinách řeznictví v Čechách. Do knihy se zřejmě dostane fotografie fronty na maso u hospody Jitřenka z roku 1965.

Připravujeme

V sobotu 23. května 2009 budete moci v rámci Muzejní noci ve Sládečkově vlastivědném muzeu v Kladně zhlédnout prezentaci Kladna minulého Historická procházka Kladnem, jak ho (ne)znáte.

Pravidelně nás najdete v každém čísle měsíčního inzertníku Kamelot.

A samozřejmě chystáme řadu nových příspěvků – o anesteziologicko-resuscitačním oddělení kladenské nemocnice, o kladenských kasárnách a další…

Datum: 2.5.2009, autor: Roman Hájek, kategorie: Blog

Komentáře

Zatím tu nejsou žádné komentáře.